Dit bericht kan gelieerde links bevatten. Lees alstublieft mijn openbaarmakingsbeleid.
Mijn favoriete groene vakantiesalade bevat een feestelijke mix van seizoensingrediënten en een heerlijke sjalottenvinaigrette.
Kunnen we gewoon afspreken om al onze salades deze tijd van het jaar met granaatappels te versieren? ♡
Ik vind altijd dat deze mooie kleine rode edelstenen zo’n feestelijk tintje geven aan groene salades voor de feestdagen, en vooral deze granaatappelsalade is een van mijn favorieten. Het wordt gegooid met groenten naar keuze, gesneden appels, geroosterde walnoten, romige avocado, knapperige venkel, gezouten geschaafde Parmezaanse kaas en mijn favoriete sjalottenvinaigrette. Ik maak elk jaar een versie van deze salade voor Thanksgiving en Kerstmis (en veel winteravonden tussendoor), en het is altijd net zo lekker als prachtig.
Dat gezegd hebbende, deze granaatappelsalade is ook ongelooflijk flexibel. Dus als je zin hebt in een ander soort noten, groenten, kaas of zelfs vinaigrette, voel je vrij. Ik heb dit recept ook geschreven om van nature vegetarisch en glutenvrij te zijn, maar je mag gerust een extra eiwit toevoegen (zoals kip of spek) als je dat wilt. Ik sta erop dat je royaal sprenkelt veel van prachtige granaatappelpitjes eroverheen als confetti, en deel en geniet ervan.
Fijne feestdagen, iedereen!
Ingrediënten Granaatappelsalade
Hier zijn een paar opmerkingen over de ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept voor groene granaatappelsalade:
- Groenen: Ik gebruikte voor deze salade een 50/50 mengsel van rucola en little gems, maar je kunt in plaats daarvan Romaine, rode bladsla, een lentegroentemix of welke groente dan ook gebruiken.
- Appel en granaatappel: Voel je vrij om elke appelsoort te gebruiken die je het lekkerst vindt in salades (ik ging met een Pink Lady), plus een royale hoeveelheid granaatappelpitjes! Als je nieuw bent in het werken met granaatappels, volgt hier een korte handleiding voor het openen en ontpitten van een granaatappel.
- Avocado: Verse avocado voegt een heerlijke romigheid toe aan de salade, die je kunt dobbelen of in dunne plakjes kunt snijden.
- Venkel: Ik hou er ook van om wat knapperige verse venkel toe te voegen, flinterdun gesneden, waarvan de milde anijsachtige smaak prachtig samengaat met het fruit.
- Noten: Ik heb hier grof gehakte walnoothelften gebruikt, die ik aanbeveel licht te roosteren voordat je ze aan de salade toevoegt om het beste uit hun smaak te halen. Maar de keuze van noten in deze salade is volledig flexibel, dus gebruik wat je maar wilt. (Pecannoten, gesneden amandelen, pistachenoten of pepitas zijn allemaal geweldige opties!)
- Parmezaanse kaas: Ik hou van de zoute, nootachtige, umami-smaak van vers geschaafde Parmezaanse kaas in deze salade, die ik gewoon scheer met een Y-dunschiller. Maar je kunt veel verschillende kanten op met de kaaskeuze voor dit recept. Pecorino of Manchego zouden enigszins vergelijkbare alternatieven zijn, of je zou een 180 kunnen nemen en gaan voor een verkruimelde gorgonzola, feta of geitenkaas.
- Sjalotvinaigrette: We gebruiken hier graag mijn favoriete citroenachtige sjalotvinaigrette, die de perfecte hoeveelheid scherpe, citrusachtige smaak toevoegt om alle zoete en romige ingrediënten in de salade in evenwicht te brengen.
Recept variaties
Hier zijn een paar andere ideeën voor manieren waarop u dit recept voor groene salade kunt aanpassen:
- Voeg een eiwit toe: Kip, biefstuk, spek (of prosciutto) zouden allemaal geweldige toevoegingen aan deze salade zijn als je een proteïne wilt toevoegen.
- croutons toevoegen: zelfgemaakte croutons Geroosterd (ik raad aan om een goede zuurdesem te gebruiken) zou ook een heerlijk beetje extra knapperigheid aan deze salade toevoegen.
- Gebruik een andere vinaigrette: Een klassieke balsamicovinaigrette past ook goed bij deze salade. Of als je iets extra eenvoudigs wilt, is mijn dagelijkse saladedressing ook heerlijk.
- Gebruik gekonfijte noten: Als je wat extra zoetheid en knapperigheid wilt toevoegen, zijn gekonfijte walnoten (of gekonfijte pecannoten) hier ook leuk.
Meer recepten voor vakantiesalades
Op zoek naar meer heerlijke groene salades om rond de feestdagen te serveren? Hier zijn een paar van mijn favorieten:
Afdrukken
klok icoonbestek pictogramvlag icoonmappictograminstagram-pictogrampinterest-pictogramfacebook-pictogrampictogram afdrukkenvierkanten pictogramhart pictogramhart solide pictogram
Beschrijving
Mijn favoriete groene vakantiesalade bevat een feestelijke mix van seizoensingrediënten en een heerlijke sjalottenvinaigrette.
- 10 ons groenen (ik gebruikte halve rucola, halve little gems)
- 1 appel, in dunne plakjes
- 1 avocado, in dunne plakjes
- 1 middelgrote venkelknol, zeer dun gesneden
- 1 middelgrote granaatappel (over 1.5 tot 2 kopjes arils), uit elkaar gehaald
- 1 kopje walnoothelften, grof gehakt en geroosterd
- 2/3 kop geschaafde Parmezaanse kaas, gescheiden
- 1 partij sjalotvinaigrette
-
- Hussel de salade. Combineer de greens, appel, avocado, venkel, voor de helft van de granaatappelpitten, walnoten en voor de helft van de Parmezaanse kaas in een grote mengkom. Besprenkel gelijkmatig met de sjalotvinaigrette en meng voorzichtig tot een gelijkmatig mengsel.
- Dienen. Serveer onmiddellijk, gegarneerd met de overgebleven granaatappelpitjes en Parmezaanse kaas en een paar snufjes versgemalen zwarte peper. Genieten van!
Deel dit bericht